HGC SPEELRECHTEN 2024

 

Met onze HGC-SPEELRECHTEN kun je op al onze golfparken golfen. De speelrechten hebben een looptijd van 12 maanden, je kunt dus elke maand instappen voor 12 maanden golfplezier!

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Wat je allemaal krijgt?

  •  20, 60, 120 of 200 rondes van 9 holes. Op al onze golfparken te spelen.
  • Je flightgenoten mogen 12 maanden lang meespelen met 20% korting op het greenfeetarief.
  • Zijn je rondes op? Dan krijg je ook 20% korting op het greenfeetarief.

Een aantal golfparken hebben ook eigen speelrechten. Speel je heel veel op één van deze golfparken en wil je meedoen aan lokale clubactiviteiten én ben je benieuwd naar lokale clubvoordelen? Kijk dan bij de Tarieven Speelrechten per golfpark, klik hier.

Wil je je aanmelden voor een HGC-speelrecht?
De leveringsvoorwaarden, veel gestelde vragen én knop om aan te melden vind je onderaan deze pagina.

Heb je eerst nog vragen over de speelrechten? Stuur dan een e-mail naar: info@hgegolf.nl

HGC-SPEELRECHT KLEINE BAAN

Speciaal voor golfers die vaak op een kleine golfbaan willen spelen en heel af en toe op een grote baan.

Je rondes zijn geldig op alle kleine HGC-golfbanen. En als je een keer op een grote HGC-golfbaan wilt spelen, betaal je slechts het gereduceerd greenfeetarief voor die baan.

De kleine HGC-golfbanen vind je op al onze golfparken. Het zijn mooie en uitdagende 9 holes par 3-banen. Op De Loonsche Duynen is er een nieuwe (9 holes, par 28) kleine baan met veel grote uitdagingen … en op Almkreek is het zelfs een 14-holes par 3 | 4 baan!

Klik op de afbeelding voor de diverse kleine baan speelrechten en klik hier voor meer aanvullende informatie.

Wil je liever een speelrecht voor een specifiek golfpark? Dat kan ook. De speelrechten van onze golfparken kun je hier vinden

De leveringsvoorwaarden, veel gestelde vragen én knop om aan te melden vind je onderaan deze pagina.

HGC-SPEELRECHT GROTE BAAN


Speciaal voor golfers die op verschillende golfbanen willen spelen!

Je rondes zijn geldig op alle grote en kleine HGC-golfbanen.

Klik op de afbeelding voor de diverse grote baan speelrechten en klik hier voor meer aanvullende informatie.

Wil je liever een speelrecht voor een specifiek golfpark? Dat kan ook! De speelrechten van onze golfparken kun je hier vinden. De leveringsvoorwaarden, veel gestelde vragen én knop om aan te melden vind je onderaan deze pagina.

HGC-JEUGDSPEELRECHT

Golfen kun je altijd doen, of je jong bent of al al wat ouder. Maar het scheelt wel als je al op jonge leeftijd begint want dat wat je nu leert, vergeet je de rest van je leven niet meer. En wat golf zo’n leuke sport maakt, is dat je het met iedereen kan ‘doen’. Je kunt voor de gezelligheid gaan golfen met je familie of vriendjes en vriendinnen. Maar golf is ook een leuke sport als je mee wilt doen aan landelijke of misschien wel internationale wedstrijden.

En hoe gaaf is het als je verder kunt slaan dan je vader of moeder, je tante of neef!

Je bent bij ons meer dan welkom! Daarom hebben we speciale tarieven voor jou!

Klik hier voor veel meer informatie!

Veel gestelde vragen Speelrechten

Wij ontvangen regelmatig vragen over onze speelrechten op onze HGC-golfparken. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Je vindt ze hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar info@hgegolf.nl. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van ons.

Welk speelrecht past bij mij?

Hoe kies ik een speelrecht?
De speelrechten gaan uit van een bepaalde speelfrequentie.

SPEEL JE AF EN TOE?
Dit speelrecht met max. 20 rondes (van 9 holes) is er speciaal voor golfers die gemiddeld één keer in de maand een ronde golf van 9 holes spelen en misschien iets meer in de vakanties. Of af en toe een ronde van 18 holes.

SPEEL JE REGELMATIG?
Dit speelrecht met max. 60 rondes (van 9 holes) is er voor golfers die gemiddeld één keer per week een ronde van 9 holes spelen en in de vakanties iets vaker. Of af en toe een ronde van 18 holes.

SPEEL JE VAAK?
Dit speelrecht met max. 120 rondes (van 9 holes) is er voor golfers die gemiddeld twee keer per week een ronde van 9 holes spelen en in de vakanties iets vaker. Of ook regelmatig een ronde van 18 holes.

SPEEL JE HEEL VAAK?
Dit speelrecht met max. 200 rondes (van 9 holes) is er voor golfers die gemiddeld vier keer per week een ronde van 9 holes spelen.

En goed om te weten de looptijd van een speelrecht is 12 maanden. Blijkt je speelrecht te klein….en ben je binnen 12 maanden door je rondes heen…dan kun je gewoon een nieuw speelrecht afnemen. De rondes in dit nieuwe speelrecht zijn ook gewoon weer 12 maanden geldig.


Mijn verwachtte aantal rondjes zitten net tussen twee speelrechten in, wat nu?

In de speelrechten zijn kortingen voor rondes verrekend. Grote speelrechten hebben veel hogere korting per ronde dan kleine speelrechten. En aangezien je vast niet precies weet hoe vaak je gaat spelen, kan het gunstig zijn om een iets te groot speelrecht af te nemen. Dan is het ook niet nodig om heel nauwkeurig te rekenen of je nog rondes over hebt of niet. De verschillen bij de speelrechten zijn wel groot in rondes…maar worden in bedrag steeds minder groot.

Maar voor wie het heel precies wil uitrekenen.

Kun je heel goed inschatten hoeveel rondjes je in 12 maanden gaat spelen en valt dit nu net tussen twee speelrechten in?

Deel dan de prijs van het grotere speelrecht door je berekende aantal rondes. Is deze prijs per ronde lager dan de rondeprijs van het kleinere speelrecht, dan kun je beter dit grotere speelrecht kiezen. Is de rondeprijs hoger dan kun je beter het kleinere speelrecht kiezen en als de rondes op zijn, ditzelfde speelrecht voor weer 12 maanden afnemen.

Dus bijvoorbeeld: Je verwacht 150 rondes te spelen.

De prijs van het speelrecht max. 200 rondes = € 1.575.
De werkelijke rondeprijs voor jou is dan: € 1.575 / 150 = € 10,50
De prijs van het speelrecht max. 120 rondes = € 1.360.
De prijs van een ronde in dit speelrecht is: € 1.360 / 120 = € 11,33
(Als je meer dan 139 rondes verwacht te spelen, kun je in dit geval dus al beter voor een groter speelrecht kiezen).

Speelrecht wijzigen?

Kan ik mijn speelrecht ‘bevriezen’ als ik op vakantie ga of als ik ziek word? Of mijn rondes bij ziekte meenemen naar een volgende periode?

Nee, dit is niet mogelijk. Natuurlijk kan er van alles gebeuren gedurende de looptijd van een speelrecht. Dit is ook de reden dat er een forse korting per ronde wordt toegepast als iemand een speelrecht met veel rondes afneemt. De risico’s van ‘niet-gebruiken’ liggen net als bij elk abonnement dat je voor een periode afsluit bij degene die het abonnement heeft afgesloten.

Binnen de golfwereld zijn er verzekeringen die sommige risico’s kunnen afdekken. Via de NGF is er een contributieverzekering: klik hier voor meer informatie.


Kan ik mijn speelrecht upgraden?
Het is niet mogelijk om speelrechten uit te breiden (te upgraden). Het is wel mogelijk om, op elk moment, een nieuw speelrecht af te sluiten.


Als ik een 20 ronden kaart afneem en de rondes zijn op in augustus, kan ik er dan nog één kopen?
Ja! Je kunt op elk moment in het jaar weer een nieuw speelrecht afnemen. De looptijd van dit speelrecht is dan weer 12 maanden. De rondes in dit speelrecht zijn dus 12 maanden geldig.

Vragen over gebruik rondes

Kan ik mijn rondes ook op de andere golfparken van HGC spelen?

Dat kan! Met HGC-speelrechten zijn de rondes te spelen op alle HGC-golfparken. Het HGC-speelrecht KLEINE BAAN op alle kleine HGC-golfbanen. Het HGC-speelrecht GROTE BAAN op alle HGE-golfbanen (groot en klein).


Kan ik met mijn rondes voor de grote baan ook spelen op de klein baan?

Dat kan! Andersom niet. Rondes van een daluren-speelrecht kunnen op de kleine baan ook buiten daluren worden gespeeld.


Wat als ik mijn rondes niet heb opgemaakt aan het eind van de looptijd van 12 maanden?

Als je aan het eind van de looptijd van het speelrecht het maximumaantal rondes niet hebt gespeeld, kun je rondes niet meenemen naar een volgende periode. Ze vervallen.

Het maximumaantal rondes dat bij een speelrecht hoort, is bepalend voor de vaststelling van de hoogte van het speelrecht. Hierbij houden we rekening met kwantumkorting (hoe meer rondes je afneemt hoe minder je betaalt per ronde) en een loyaliteits/risicokorting (korting: bij afname en betaling aan het begin van een periode en onzekerheid over daadwerkelijk gebruikmaken van rondes). Met het kiezen van korting per ronde, accepteer je ook het risico van niet-spelen.


Wordt er ook bij (club) activiteiten een ronde afgeschreven?

Ja, elke ronde is gelijk. Of een ronde nu in groepsverband of tijdens een individuele ronde wordt gespeeld.


Mag ik mijn rondes doorverkopen of weggeven aan iemand anders?

Nee, de rondes zijn onderdeel van een persoonlijk speelrecht.


Wordt er een ronde afgeschreven als ik maar een deel van de gereserveerde ronde loop?

Ja, misschien vind je dit zelf niet eerlijk, want je hebt het toch niet (geheel) gespeeld. Maar doordat je een ronde hebt gereserveerd (en een deel hiervan gespeeld) was er geen mogelijkheid voor een ander om die ronde te spelen. De ronde was immers door en voor jou vastgelegd.


Wordt er een ronde afgeschreven als ik een gereserveerde tijd afzeg?

Hoe en wanneer je een ronde kunt reserveren en wat er gebeurt bij annuleringen, staat in de reserverings-en annuleringsvoorwaarden op de website. Deze voorwaarden kunnen worden aangepast om een eerlijke verdeling van starttijden en een efficiënt gebruik van de golfbaan te bevorderen.

Vragen over daluren

Wat zijn daluren?

Daluren zijn de uren dat het minder druk is in de golfbaan. En om onze tarieven nog eerlijker te maken, betaal je dan ook minder als je op deze minder drukke tijden speelt. Voor daluren wordt gekeken naar de starttijd van een ronde van 9 of 18 holes. Ze verschillen per seizoen en zijn als volgt vastgesteld:

  • April t/m oktober: vóór 09.00 uur en ná 15.00 uur
  • November t/m maart: vóór 10.00 uur en ná 14.00 uur

Als ik een speelrecht heb om in daluren te spelen, kan ik dan ook buiten daluren een ronde spelen?

Dit kan wel, maar dan niet via de rondes van je speelrecht. Je zult deze ronde (buiten daluren) dan als een losse ronde moeten afrekenen. Maar dan wel tegen het gereduceerd greenfeetarief.


Als ik een speelrecht heb om in daluren te spelen, kan ik dan ook aan activiteiten meedoen?

Ja, dit kan. Als een activiteit geheel in daluren start (alle starts van de activiteit zijn dus in een daluur), dan wordt de ronde als een ronde van je dalurenspeelrecht afgeschreven.

Als een activiteit niet of niet geheel in daluren start (dus dit geldt ook als de activiteit voor een gedeelte in daluren start), dan kun je geen gebruik maken van je rondes van het dalurenspeelrecht en zul je een losse ronde (van 9 of 18 holes afhankelijk van de activiteit) tegen het gereduceerd greenfeetarief moeten afnemen.


Kan ik met mijn rondes voor de grote baan ook spelen op de klein baan?

Dat kan! Andersom niet. Rondes van een daluren-speelrecht kunnen op de kleine baan ook buiten daluren worden gespeeld.

Introductiekorting en gereduceerd tarief

Als mijn rondes op zijn en ik speel een losse ronde tegen het gereduceerd greenfeetarief, kan ik mijn medespelers dan nog steeds mee laten spelen tegen het introductietarief?

Ja, het recht om golfers tegen het introductietarief (gereduceerd greenfeetarief) te introduceren is onderdeel van je speelrecht. De looptijd van je speelrecht is 12 maanden (behalve bij golfstart). Ook als je rondes ‘op’ zijn binnen de 12 maanden, loopt het speelrecht en de voordelen die daarbij horen, door.


Kan ik met een speelrecht kleine baan tegen gereduceerd greenfeetarief op de grote baan spelen?

Ja, en je kunt niet alleen zelf tegen het gereduceerd greenfeetarief op de grote baan spelen, je kunt ook flightgenoten introduceren tegen het gereduceerde greenfeetarief.


Als ik iemand wil introduceren in een daluur, krijg ik dan extra korting?

Nee. Het dalurentarief voor een losse ronde (greenfee) is gelijk aan het introductietarief. Er is geen stapeling van kortingen.

Overige vragen

Wat is de looptijd van het handicapregistratielidmaatschap van Hollandsche Golfclub?

De looptijd van het handicapregistratielidmaatschap van Hollandsche Golfclub is een kalenderjaar.


Waarom moet ik administratiekosten betalen als ik een periode geen speelrecht afneem?

Het kan zijn dat golfers een periode niets afnemen. Dan worden golfers bij ons, bij de club en bij de NGF uitgeschreven. Weer inschrijven, op een later moment, brengt dus extra werk met zich mee. Wij vinden het logisch om extra werk, dat niet voor elke golfer nodig is, ook door te belasten aan degene voor wie dit extra werk gedaan moet worden.


Kan ik in termijnen betalen?

Dit kan. Dit gaat dan via automatische incasso met een opslag van 5%. Meer hierover kun je vinden op onze website bij de flyer over het speelrecht.

 

REGEL JE HANDICAPREGISTRATIE 2024!

Klik op de afbeelding hieronder.

Golf Handicapregistratie 2023

Voor de meeste golfbanen geldt dat je een NGF-pasje nodig hebt om te kunnen spelen.

Via onze Hollandsche Golfclub, de overkoepelende club van onze vier golfparken, kun je je NGF-pasje voor baanpermissie of handicap laten registreren voor EUR 55 per jaar.

Je krijgt er van ons meteen 2 (persoonlijke) greenfees bij voor 9 holes! Deze greenfees kun je gebruiken op al onze golfparken.

NGF Contributieverzekering, reis- en annuleringsverzekering

Wil je met een gerust hart op de golfbaan staan? Verloopt je lidmaatschap anders dan verwacht door bijv. ziekte? Wil je zonder zorgen op golfreis in binnen- en buitenland?

Verzeker jezelf voor onverwachte gebeurtenissen zodat je onbekommerd van jouw favoriete sport kan genieten.

 

NGF Verzekeringen golf
NGF Verzekering

→ Direct premie berekenen en verzekering afsluiten

Wij golfers zijn reislustige types. Niet alleen verkennen we met plezier al het moois dat de Nederlandse golfbanen te bieden hebben, ook spelen we graag en veel op buitenlandse banen. Golfweekendjes met vrienden, golfen met de kinderen op vakantie in Frankrijk, of met een collega op een buitenlandse zakenreis. Vaak nemen we onze gehele golfuitrusting mee, in de auto of het vliegtuig, soms huren we ter plekke een golfset.

Lees verder, klik hier

We denken er niet graag over na, maar tijdens die reizen kan er veel mis gaan. Jij of je golfmaatje wordt ziek of raakt geblesseerd. Die mooie baan waar je zou golfen blijkt door weeromstandigheden dicht. Je golftas komt niet of te laat aan of hij wordt gestolen uit je auto. Allemaal onvoorziene omstandigheden, waar je van tevoren liever niet over nadenkt.

Ook je lidmaatschap van een golfclub kan anders lopen dan verwacht. Als je bijvoorbeeld een langere periode niet kan spelen door een blessure of ziekte.

Voor alle bovenstaande gevallen en meer kun je je nu, inclusief je gezinsleden, verzekeren via NGF-Verzekeringen. Voor iedereen die golft en in het bezit is van een NGF-nummer hebben we twee verzekeringen ontwikkeld: een doorlopende reis/annuleringsverzekering en een contributieverzekering.

Lees verder, klik hier.

Voorwaarden

Klik hier voor de Speelrecht Voorwaarden (PDF).