Baanpermissie

Baanpermissie betekent dat je van een bepaalde golfbaan toestemming krijgt (permissie) om op de golfbaan te oefenen en te spelen. Op onze kleine golfbanen kun je ook zonder baanpermissie golfen. Voor moeilijkere golfbanen heb je wat meer vaardigheid en kennis van het golfspel nodig. Hieronder meer over hoe je je NGF-golfbaanpermissie kunt halen en tips over het golfen met baanpermissie op een grote golfbaan.

Voor het halen van baanpermissie zijn er twee vereisten. Ten eerste moet je 6 golfstartlessen hebben gevolgd bij één van onze golfprofessionals. En ten tweede moet je onze gratis theorieavond hebben bijgewoond. Alle golfers moeten namelijk minimaal de gedragsregels over veiligheid, tempo in de baan en omgaan met de baan beheersen. Als er aan deze twee vereisten is voldaan, krijg je een NGF-nummer en een digitaal NGF-pasje waarop staat dat je baanpermissie hebt.

Tips om te oefenen op de grote baan met Baanpermissie:

Als je op de grote baan gaat oefenen, zal je merken dat dit enorm inspannend kan zijn; de afstanden zijn immers veel groter. In de grote baan word je immers omringd door golfers met (veel) ervaring en dat kan intimiderend zijn.

Dus hier onze tips:

  • Kies een rustig tijdstip om te oefenen | spelen op de grote baan; bij de receptie kunnen ze informatie geven over rustige momenten.
  • Voor een optimale doorstroming is het nodig dat golfers niet veel te langzaam en niet veel te snel spelen. De streeftijd voor het spelen van 9 holes op de grote baan is 110-120 minuten. Richtlijn hiervoor is dat golfers ervoor zorgen dat ze goed aansluiting houden met de golfers (flight) die voor ze spelen en geen gat laten ontstaan. Als beginner zal dit best moeilijk zijn. Maar gelukkig ben je aan het oefenen; pak de bal gewoon op als je wat langzaam gaat en speel verder op de green of op de volgende hole.
  • Waarschijnlijk zijn 9 holes te veel om als beginner te spelen; 3 of 4 holes zijn vaak intensief genoeg. Kijk voor je gaat spelen op de scorekaart naar de routing, zodat je altijd weet hoe je terugkomt bij de driving range. Loop altijd voorzichtig terug zodat je niet geraakt wordt door ballen van andere spelers en zorg dat je andere spelers niet hindert.
  • Speel als beginner vanaf de oranje afslagplaats (tees).