Het HGE – Team

Graag stellen we je het HGE-team,  verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op onze golfparken, aan je voor. Teamleden met relevante ervaring en – daarnaast – een passie voor golf én kwaliteit.

Heb je een vraag of opmerking voor één van onze teamleden? Stuur dan een e-mail naar info@hgegolf.nl of bel 0183 – 403 592. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Hans Schaap
Hans Schaap

Algemeen directeur

Meer ...

Ik ben opgegroeid op de boerderij van mijn ouders en daar heb ik een passie voor de natuur gekregen. De passie voor golf is later gekomen. Zo ben ik ruim 35 jaar geleden begonnen met grasmaaien op sportvelden. En vervolgens heb ik de opleiding gedaan voor hoofdgreenkeeper en van het een kwam het ander:

In 2010 een eigen bedrijf gestart (HGM), dat nu 27 banen onderhoudt en daarnaast aanleg en renovaties uitvoert voor golfbanen. In 2014 gestart met het bedrijf in sportveldenonderhoud (HSM), dat nu 500 natuur- en kunstgrasvelden onderhoudt en ook landgoederen aanlegt. In 2018 gestart met het bedrijf dat golfbanen exploiteert (HGE), waar nu 4 golfbanen onder vallen.

En waar het eindigt? We hebben inmiddels ook golfprofessionals in dienst (HGS) en natuurlijk zijn ook onze brasserieën en zalen weer een hele nieuwe tak van sport.

Het blijft leuk!

Sophie slaat uit bunker
Joris Slooten

Operationeel directeur

Meer ...

Ik ben Joris. Na mijn studie Rechten in Rotterdam (1989) heb ik mijn ouders geholpen met het ontwikkelen van Golfbaan De Rottebergen in Bergschenhoek (nu Golfbaan De Hooge Rotterdamsche). Daar heb ik vervolgens 22 jaar met veel plezier gewerkt; al moet ik zeggen dat ik me ook vaak heb verwonderd over de golfwereld. In 2011 ben ik naar de NGF overgestapt waar ik verantwoordelijk werd voor duurzaam beheer van golfbanen en waar ik met Mandy Boer NGF-Zakelijk heb mogen opzetten. Na zes jaar wilde ik weer de praktijk in. Ik kende Hans Schaap nog uit mijn tijd bij De Rottebergen en zijn nuchtere, eerlijke aanpak, bevalt me goed. Dus in 2018 ben ik als operationeel directeur begonnen bij HGM. En de laatste jaren ben ik weer terug in mijn oude ‘vak’ en ben ik ook verantwoordelijk voor de exploitatie van onze golfbanen.

Mandy Boer

Handicap & Regelcommissie, Golfstart, Adviseur directie

Meer ...

Ik golf al heel lang. Al vanaf dat ik in de twintig was, heb ik in Rotterdam bij verschillende golfparken op de drivingrange gestaan. Beetje geprobeerd en af en toe in het buitenland gespeeld (stiekem). Op Almkreek ben ik in 2002 echt begonnen, op de kleine baan, samen met mijn man. Beginnen in golf was vroeger niet zo makkelijk. En zeker niet zo gezellig. Er waren hoge drempels.

Ik ben al een tijdje actief als vrijwilliger in de golfsport. Ik ben jaren betrokken geweest bij de NGF: jeugd, talent, senioren, familiegolf. En ook het zakelijke aspect van golf; als vrijwilliger bij NGF Zakelijk heb ik veel workshops gegeven en ben ik bij veel golfparken en golfclubs langs geweest als er ‘gedoe’ was. In mijn laatste rol bij de NGF heb ik Joris Slooten leren kennen.

En nu zet ik dus mijn golfpassie en kennis als vrijwilliger in voor HGE. Joris en ik hebben namelijk precies hetzelfde idee over golf: Het is een heerlijk spelletje in de natuur. En het zou nog geweldiger zijn als er nog meer mensen van dit mooie spelletje kunnen genieten. Dit kan als we de exploitatie professioneel aanpakken en we alle oude mores van vriendjespolitiek, onnodige muren, drempels en oneerlijke prijsstelling verbannen van onze golfparken.

PS: Ik spreek altijd over ‘onze’ golfparken. Maar de golfparken zijn natuurlijk niet van mij. Ze voelen wel een beetje als van mij, als ‘mijn kindjes’. Omdat het golfparken zijn waar echt iedereen welkom is en iedereen gelijk wordt behandeld. Het zijn golfparken waar ik – meer dan 25 jaar geleden – mijn start in golf had willen maken.

Thomas Raatgever

Golfschool Manager,
Head Professional

Meer ...

Ik ben Thomas en kom uit het levendige Durban in Kwazulu Natal, Zuid-Afrika.

Als AAA-gekwalificeerde PGA Professional uit het Verenigd Koninkrijk met 25+ jaar ervaring, ben ik nu de Golf School Manager en Head Pro bij HGE. Met meer dan 30.000 lessen op mijn naam, breng ik mijn passie voor coaching en topspel naar onze golfgemeenschap. Ik heb zowel spelers gecoacht als zelf op hoog niveau gespeeld, inclusief vertegenwoordiging van de Zuid-Afrikaanse PGA in Portugal. Mijn lokale en toernooi-coaching successen spreken voor zich. Ik kijk uit naar een spannend hoofdstuk bij HGE, waar we samen nieuwe successen zullen behalen.

Hans Schaap
Ingrid Martens

Personeelszaken 

Meer ...

Mijn naam is Ingrid. Ik ben sinds 2014 werkzaam bij HGM als personeelsadviseur in combinatie met de administratie van de destijds nog zelfstandige Golfschool De Kurenpolder. De Golfschool was gevestigd op het Golfpark Landgoed De Kurenpolder.

Sinds 1 januari 2023 is de exploitatie van het golfpark overgenomen door HGE, waardoor beiden nu onder één organisatie vallen.

Langzaam groeide ik in de golfwereld en ik kan me nu niet meer voorstellen om in een andere werkomgeving te werken. Ik bevind me tenslotte op de mooiste plekjes van Nederland!

Naast personeelszaken ben ik mede verantwoordelijk voor de lesagenda’s van de golfprofessionals. Samen met collega’s proberen wij ook zoveel mogelijk leuke activiteiten te bedenken om iedereen te laten zien hoe leuk golf is. Wij houden van gewoon gezellig en vooral laagdrempelig, of je nu komt in een spijkerbroek en sneakers of in echte golfkleding.

In mijn vrije tijd houd ik me naast golf vooral bezig met onze hond Vino. Vino is een Australian Shepherd uit 2015 en mag iedere dag mee naar het golfpark. Wanneer het lukt, vind ik het ook heerlijk om mooie tochten met de motor te maken. Lekker ontspannend!

Sophie slaat uit bunker
Alistair Miskimming

Food & Beverage Manager

Meer ...

Ik ben Alistair Miskimming, geboren in Schotland. Na mijn opleiding in Engeland heb ik gewerkt in diverse restaurants, geld gespaard en de wereld over gereisd. In Canada heb ik mijn Nederlandse vrouw ontmoet en wij wonen nu al 21 jaar, inmiddels met twee dochters, in Rotterdam. In Nederland was één van mijn eerste baantjes bij een golfclub, daarna ben ik gaan werken voor de Arena, Zalmhuis en later voor Jamie’s Italian van Jamie Oliver.

Bij HGE ben ik in september begonnen als Food& Beverage manager. Voor alle vier de golfparken doe ik de inkoop, stel menu’s samen, heb nauw contact met leveranciers en natuurlijk met onze gasten!  Ik heb een grote passie voor lekker en eerlijk eten, streekgebonden (biologische) producten en de Italiaanse keuken hebben mijn voorkeur. In Rotterdam kun je eten uit elke wereldkeuken die je maar kan bedenken, dat inspireert mij om steeds weer met nieuwe gerechten te komen!

Gerlinde den Hollander

Horeca Manager

Meer ...

Hallo, ik ben Gerlinde en woon in het mooie Almkerk. Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn als HR-adviseur bij een grote sportorganisatie heb ik sinds 1 november 2020 de overstap gemaakt naar HGE in de rol van Horeca Manager. De wereld van golf is nieuw voor mij, maar met mijn ervaring en passie voor het horecavak een geweldig mooie uitdaging.

In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor de volledige horeca van onze vier golfbanen. Samen met mijn horeca collega’s gaan wij voor gastvrijheid, kwaliteit en een persoonlijke benadering.

Ik hoop jullie snel te mogen ontvangen in onze gezellige brasserie op één van onze prachtige locaties.

Lindy Slooten

Backoffice, Ledenadministratie

Meer ...

Ik ben geboren (in 1979) en getogen in Rotterdam en omgeving en misschien daarom ook trok het werkende leven mij meer dan de schoolbanken (niet lullen, maar…).

Al vroeg in de golfwereld begonnen: stage op Golfcentrum Rotterdam (nu Seve Golfcenter) en in 1999 terecht gekomen op Golfbaan de Rottebergen. Daar heb ik met veel plezier 11 jaar gewerkt en in al die jaren op alle afdelingen mijn steentje bijgedragen: horeca, events, financiële afdeling, management assistentie etc. Na een kleine uitstap buiten de golfbranche in 2014 toch weer “in de golf” aan de slag gegaan, bij IntoGolf (marktleider op gebied van software voor golfclubs en golfbanen). Daar was ik verantwoordelijk voor de customer support en de implementaties van de software. Mijn ervaring van de werkvloer kwam daar goed van pas en het was een ontzettend leuke en vooral leerzame tijd.

Medio 2020 ben ik door HGE gevraagd om in hun trein te stappen. Die kans kon en wilde ik niet voorbij laten gaan. Voor de HGE-banen en clubs ben ik nu verantwoordelijk voor de ledenadministraties, software en de golfshops. Een superleuke uitdaging op alles goed op de rit te zetten en te houden. Een functie waar ik mij zeer in thuis voel. En mocht de nood aan de man zijn, dan spring ik bij achter de receptie of in de horeca.

Hans Schaap
Valerie Fonhof

Sales, Events & Zakelijk Golfen

Meer ...

Mijn naam is Valerie Fonhof, woonachtig in Breda (geboren en getogen Rotterdamse). Op mijn 15e ben ik begonnen met golfen en met een klein beetje talent heb ik veel wedstrijden en jaren hoofdklasse competitie gespeeld.

De liefde voor de sport is er en als je dat mag combineren met een baan binnen HGE dan is dat mooi meegenomen. Mijn werkervaring in de golfwereld is begonnen in New York op The Muttontown Club. Na mijn studie Communicatie & Media ben ik 11 jaar geleden begonnen bij The Dutch. De ervaring die ik daar heb opgedaan met de organisatie van (grote) evenementen, waaronder 3 jaar KLM Open, neem ik mee binnen HGE.

Binnen HGE ben ik verantwoordelijk voor alle Sales en Events, van de verkoop van een bedrijfslidmaatschap tot een golftoernooi en van een golfclinic tot een bruiloft.

Sophie slaat uit bunker
Lucienne Bloemendaal

PR & Communicatie

Meer ...

Ik ben Lucienne Bloemendaal, woonachtig in het mooie Babyloniënbroek. Ik verzorg voor HGE en haar ondernemingen de PR & Communicatie.

Met een dochter die topgolf ambieert brachten we door haar vele trainingen, o.a. bij Jong Oranje, heel veel uren door op golfbanen én vooral op Golfpark Almkreek en dan wil je wat doen. Stilzitten is niets voor mij. Dus vroeg ik of ik iets kon doen als vrijwilliger voor de jeugdcommissie. O.a. het opnieuw leven inblazen van de open jeugdtoernooien op Almkreek, de website en nieuwsbrieven onder handen nemen voor de golfclub en het park, hebben geleid tot waar ik nu zit.

Een super leuke, drukke uitdaging. Geen dag is hetzelfde. Dat past bij mij. Vanwege het onregelmatige werk van mijn man (piloot) heb ik sinds 1994 mijn eigen bureau voor zakelijke dienstverlening; ik wilde zelf mijn werktijden kunnen indelen. Ik bijna 30 jaar personal assistant geweest voor diverse bestuurders en heb ik daarbij voor meerdere bedrijven en non-profit organisaties de PR & Communicatie verzorgd.

Nu alle uitingen voor de nieuwste activiteiten binnen HGE ‘staan’, wordt – naast mijn dagelijkse werkzaamheden – de volgende uitdaging de communicatie van de golfparken te stroomlijnen, de naamsbekendheid verder te vergroten, de Golfstart Pakketten en Open Dagen te promoten … kortom, er is genoeg te doen!

Hans Schaap
Ruby Besteman

Sociale en (club-) activiteiten

Meer ...

Ik ben Ruby Besteman en ik woon in Schiedam. Heel veel van mijn familieleden, onder wie mijn eigen man en kinderen, zijn al jaren verslaafd aan het golfen. En natuurlijk proberen ze ook mij aan het golfen te krijgen. Maar hoewel ik best wel talent heb voor de meeste balsporten, zoals tennis en tafeltennis, blijft het golfspel voor mij een beetje een struggle. 

De golfwereld is sinds 2021 wel echt mijn werkplek geworden, toen ben ik namelijk begonnen bij HGE. Hiervoor heb ik jaren gewerkt in het bedrijfsleven, altijd bij dezelfde werkgever maar wel in veel verschillende functies: waaronder aftersales, HR en administratie.

Werken met mensen, mensen ondersteunen en dingen regelen is mijn ding. En als je dat dan kan doen samen met golfers, op golfbanen, dan is dat natuurlijk extra leuk!

Voor HGE houd ik me nu voornamelijk bezig met alle sociale activiteiten. Zo heb ik contact met alle vrijwilligers van onze Hollandsche Golfclub. Maar natuurlijk zijn we een kleine organisatie en hebben we veel golfparken, dus nieuwe uitdagingen liggen altijd op de loer!