NGF – Regelexamen

Onderdeel van het behalen van Handicap 54 (vroeger ook wel GVB genoemd) is dat je zichtbaar de belangrijkste golfregels beheerst. Om dit te laten zien, is er het NGF – Golfregelexamen. Hoe kun je dit regelexamen halen?

 

NGF Regelexamen

 

Hoe gaat het in zijn werk?

In de app GOLF.NL kan iedereen het examen maken. En je kunt ook oefenexamens doen in deze zelfde app.

De gegevens die je nodig hebt om in te loggen in de app, kun je vinden op je digitale NGF-pasje. Lukt het niet? Stuur dan een mailtje naar handicap@hollandschegolfclub.nlOf klik hier voor de FAQ over de app van GOLF.NL. 

Geslaagd of helaas … gezakt?

Je kunt het regelexamen in de app GOLF.NL zo vaak doen als je wilt. Dus als je de eerste keer niet slaagt, is er helemaal niets aan de hand.

Zodra je bent geslaagd, krijg je hierover een melding in de app GOLF.NL. En wij krijgen de melding van de NGF door dat je bent geslaagd. Doe het examen dus gewoon in je eigen tijd … lekker alleen op de bank … zonder stress!

Vragen 

Heb je vragen over het examen? Stuur dan een berichtje aan handicap@hollandschegolfclub.nl.

Hoe kun je je voorbereiden voor het Regelexamen?

  • Om te oefenen kun je de presentatie van de Theorieavond downloaden, klik hier (PDF).
  • De belangrijkste regels zijn de gedragsregels (etiquette): respect voor de baan, de spelers en het spel staan hierbij centraal.
    Klik hier om verder te lezen.
  • En speciaal voor degenen die nog meer uitleg willen over de spelregels, is hier een uitgebreide ingesproken uitleg te bekijken. Vergeet niet het geluid aan te zetten!
  • Wil je meer uitleg over de puntenberekening, het stableford systeem? Klik dan hier. Op deze pagina vind je ook een ingesproken uitleg. Wel zo makkelijk!
  • En natuurlijk kun je oefenexamens oefenen via de website van Golf.nl, klik hier en via de app GOLF.NL

Naslagwerken

  • Alle golfregels zijn te vinden in de Regel-app van R&A. Handig als naslagwerk tijdens een ronde golf. Deze gratis app kun je downloaden in de App store of Google PlayKlik hier voor meer informatie over de Regel-app.
  • Om de golfregels te leren zijn er ook speciale boeken te koop, o.a. via de shop op onze golfparken.