NGF-Regelexamen

Onderdeel van het behalen van handicap 54 (vroeger ook wel GVB genoemd) is dat men zichtbaar de belangrijkste golfregels beheerst. Om dit te laten zien is er het NGF-Golfregelexamen. Het golfregelexamen nemen we af op vaste dagen en tijden. In overleg met onze golfprofessionals kunnen er voor lesgroepen ook afwijkende dagen en tijden worden afgesproken.

Data in 2021:

• Zie de kalender met Activiteiten, klik hier.

Kosten en voorwaarden:

• De kosten bedragen EUR 30,00 per persoon, dit is inclusief een eventuele herkansing.
  • Onder aan deze pagina vind je een link om je online aan te melden. Je kunt daarbij kiezen op welke locatie je het Regelexamen wilt volgen. Vervolgens kun je de kosten direct betalen via iDeal.

Het golfregelexamen

• Een herkansing moet je via de e-mail aanmelden (niet via de link online): golfstart@hgegolf.nl
  • Je kunt je aanmelden tot 3 dagen voor het Golfregelexamen.
  • Als aanmeldingen te laat binnenkomen, kunnen we niet garanderen dat de aanmelding wordt verwerkt.
  • De definitieve bevestiging ontvang je enkele dagen voor aanvang van het Golfregelexamen.
  • Het Golfregelexamen wordt (in principe) alleen afgenomen bij leden van de Hollandsche Golfclub: dit zijn golfers met een golfstartpakket of handicapregistratieleden. Ben je geen lid en wil je toch golfregelexamen doen, neem dan contact op met golfstart@hgegolf.nl
  • Heb je intussen een vraag? Stuur dan een email naar golfstart@hgegolf.nl

Het golfregelexamen bestaat uit 30 schriftelijke vragen: 10 vragen over de gedragsregels (etiquette), 19 over golfregels en 1 stablefordvraag (telling). Tijdens het examen mag je het regelboekje niet gebruiken.

Materiaal:

Alle golfregels zijn te vinden in het boekje ‘Rules Of Golf 2019’ van R&A en in de gelijknamende regel-app. Dit kleine boekje of de app zijn handig als naslagwerk tijdens een ronde golf. De gratis app kun je downloaden in de App store of Google Play. Om de golfregels te leren zijn er speciale boeken te koop, o.a. via de shop op onze golfbanen.

Klik hier voor meer informatie over de regel-app.

Voorbereiding

• Om te oefenen kun je de presentatie van de Theorieavond – gehouden downloaden, klik hier (PDF).
  • En speciaal voor degenen die nog meer uitleg willen over de spelregels, is hier een uitgebreide ingesproken uitleg te bekijken. Vergeet niet het geluid aan te zetten!
  • In golf hebben we gedragsregels (etiquette): respect voor de baan, de spelers en het spel staan hierbij centraal. Simpel gezegd omvat de etiquette een serie richtlijnen die ervoor zorgt dat iedereen veilig, plezierig en eerlijk kunnen spelen. Klik hier om verder te lezen.
  • En natuurlijk kun je oefenexamens oefenen via de website ngfgolfregelexamen.nl.

Theorieavond

Enkele dagen voor het regelexamen is er altijd een theorieavond.

Deze gratis avond is verplicht als je golfbaanpermissie (klik hier) op één van onze banen wilt halen. De vereisten voor golfbaanpermissie zijn: voldoende golftechniek (6 golfstartlessen) en deelname aan de theorieavond. Deze avond is tevens een goede voorbereiding voor het regelexamen.

Klik hier om aan te melden voor het NGF-Regelexamen

Je kunt je online aanmelden via onze kalender met Activiteiten. Je kunt kiezen op welke dag, welke locatie je het Regelexamen wilt doen. Daarna kun je de deelnamekosten direct betalen via iDeal.