HANDICAPREGISTRATIE 2025

Let op … ben je niet ouder dan 17 jaar? Klik dan hier!

Handicapregistratie 2025 – EUR 57,50
1 club, 11 golfparken én 2 gratis persoonlijke greenfees

Golf Handicapregistratie 2023

Voor de meeste golfbanen geldt dat je een NGF-pasje nodig hebt om te kunnen spelen.

Via onze Hollandsche Golfclub, de overkoepelende club van onze 11 golfparken, kun je je NGF-pasje voor baanpermissie of handicap laten registreren voor EUR 57,50 per jaar. Je krijgt er van ons meteen 2 (persoonlijke) greenfees* bij voor 9 holes! Deze greenfees kun je gebruiken op al onze golfparken, klik hier.

Voor dit lidmaatschap moet je wel in bezit zijn van een handicap (handicap 54 of lager) of golfbaanpermissie, afgegeven door Hollandsche Golfclub. Heb je nog geen golfbaanpermissie? Klik hier.

*
De 2 gratis rondes golf worden uiterlijk 1 maart van het betreffende kalenderjaar beschikbaar gesteld. Neem je gedurende een kalenderjaar een handicapregistratie-lidmaatschap af, dan worden de rondes meteen bijgeschreven.




En … meld je je aan na 1 november 2024 dan krijg je een handicapregistratie tot eind 2025!

En wat krijg je verder?

Klik hier voor het overzicht

  • Je officiële handicapregistratie wordt verzorgd door Hollandsche Golfclub.
  • Je krijgt 2 gratis persoonlijke greenfees, geldig op onze golfparken. Je mag hiermee 9-holes op een grote baan (of kleine baan) spelen.
  • Je ontvangt een digitale NGF-pas die je kunt vinden in de app van Hollandsche Golfclub.
  • Met dit pasje kun je in binnen- en buitenland golfen.
  • Je kunt online scorekaarten registreren en gegevens raadplegen via de app van Hollandsche Golfclub.
  • Je kunt een ronde invoeren die meetelt voor je handicap (een qualifying ronde): via de app van Hollandsche Golfclub, de app van GOLF.NL of via je account op www.ikgagolfen.nl.
  • Je kunt gratis gebruik maken van de oefenfaciliteiten op onze golfparken. Net als iedereen!
  • Je kunt, tegen betaling van het gereduceerd greenfeetarief, deelnemen aan diverse activiteiten op onze golfparken.

Voorwaarden

  • Voor een handicapregistratielidmaatschap moet je in bezit zijn van een handicap (handicap 54 of lager) of golfbaanpermissie afgegeven door Hollandsche Golfclub. Heb je nog geen golfbaanpermissie? Kijk dan hier hoe je dit kunt halen.
  • De looptijd van een handicapregistratielidmaatschap is een kalenderjaar. Als het lidmaatschap niet wordt opgezegd, wordt er vanuit gegaan dat golfers voor het volgend kalenderjaar een nieuw lidmaatschap van een kalenderjaar willen afsluiten. Hierover ontvangen golfers een bericht en een nieuwe factuur. Er wordt niet stilzwijgend verlengd.
  • Niet gebruikte greenfees vervallen aan het eind van het betreffende kalenderjaar waarin ze zijn verstrekt.
  • Golfers met een handicapregistratielidmaatschap van de Hollandsche Golfclub zijn gehouden aan de statuten, reglementen en besluiten van de NGF, waaronder begrepen maar niet beperkt tot het Huishoudelijk Reglement, het Contributiereglement, het Dopingreglement, het Reglement Seksuele Intimidatie en het Reglement Matchfixing, en de besluiten genomen door de Tuchtcommissie en de Commissie van Beroep.
  • Voor al onze bezoekers van onze golfparken zijn de huisregels van het betreffende golfpark van toepassing. Zie de websites, klik hier.
  • Indien je een NGF-registratie bij een andere vereniging of golforganisatie hebt (die je niet wilt behouden) zul je je daar zelf moeten uitschrijven.
  • Het handicapregistratielidmaatschap is een overeenkomst tussen de Hollandsche Golfclub en de golfer.
  • De Hollandsche Golfclub behoudt zich het recht voor, zonder opgave van redenen, een aanvraag niet in behandeling te nemen of een overeenkomst stop te zetten.

NGF Reglement | Statuten

Het Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Golf Federatie (PDF), Klik hier

Statuten van de Nederlandse Golf Federatie (PDF), klik hier

NGF Registratie, waarom?

Afsluiten of overstappen?

Wil je je NGF-pasje laten registreren via de Hollandsche Golfclub? Wij hebben hieronder de stappen die kunt nemen op een rijtje gezet:

Stap 1 – Handicapregistratielidmaatschap afsluiten bij de Hollandsche Golfclub

Op de website van de Hollandsche Golfclub, klik hier, kun je direct een lidmaatschap afsluiten en betalen. Zodra je inschrijving is verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail.

Had je al een handicapregistratielidmaatschap bij een andere organisatie? Ga dan door naar stap 2.

Stap 2 – Je oude handicapregistratielidmaatschap opzeggen

Had je al een handicapregistratielidmaatschap bij een andere organisatie? Dan heb je nu 2 lidmaatschappen. Dit is geen probleem. Maar om te voorkomen dat je oude lidmaatschap blijft doorlopen, zul je deze moeten opzeggen. Daarnaast zul je ook moeten doorgeven dat je handicap nu door de Hollandsche Golfclub wordt geregistreerd bij de NGF: dus je hebt een nieuwe Homeclub.

Voorbeeldtekst voor opzeggingsmail:

Beste,

Hierbij wil ik mijn huidige handicapregistratielidmaatschap bij uw organisatie opzeggen per [datum,] zodat mijn lidmaatschap niet stilzwijgend wordt verlengd aan het eind van de huidige looptijd. Tevens het verzoek om per direct bij de NGF mijn Homeclub te wijzigen in de Hollandsche Golfclub.

Mijn gegevens zijn: [voornaam, achternaam, adres, e-mailadres en lidnummer en/of NGF-nummer], etc.

Heb je een bevestiging van je opzeggingsmail ontvangen, ga dan door naar stap 3.

Stap 3 – Controleer je NGF-pasje

Als stap 1 en stap 2 correct zijn verwerkt en je homeclub is aangepast, dan ben je in het bezit van een digitaal NGF-pasje van de Hollandsche Golfclub waar op staat: Handicapbewijs of Golfbaanpermissie.

Is dit niet zo? Dan is er misschien iets misgegaan bij de synchronisatie van de NGF-gegevens. Neem dan contact op met backoffice@hgegolf.nl, dan lossen we dit op.

Handicapregistratie opzeggen?

Wil je het handicapregistratielidmaatschap voor het volgende kalenderjaar opzeggen? Stuur dan een e-mail naar onze ledenadministratie, klik hier.

Loopt je handicapregistratielidmaatschap automatisch door?
Als je niet opzegt, gaan we ervan uit dat je het lidmaatschap voor een volgend kalenderjaar in stand wil houden. Natuurlijk is jouw keuze pas definitief als je de factuur hebt betaald. Bij niet-betalen gaan we ervan uit dat je toch geen lidmaatschap wilde en schrijven we je uit bij de NGF.

Opzeggen bij overlijden
Opzegging bij overlijden kan worden doorgegeven aan onze administratie via een e-mail aan Lindy: backoffice@hgegolf.nl of per post: Hollandsche Golfclub, Hoekje 7B, 4286 LN Almkerk

Bij opzegging ontvangen wij graag informatie over de contactpersoon en zijn/haar e-mailadres, zodat we informatie over het te restitueren bedrag kunnen opnemen. Bij het overlijden van een abonnementhouder – golfers met een speelrecht, een handicapregistratielidmaatschap of een LoyalTee lidmaatschap – wordt het abonnement beëindigd per 1e van de maand volgend op het overlijden en vindt er restitutie plaats van het resterend tegoed.

Je handicapregistratie regelen?

Klik op de button!